Zamieszczone przez eroberto1
[O1] SZARPIE I DŁAWI NA ROZGRZANYM SILNIKU
Zwiń
X
-
[O1] SZARPIE I DŁAWI NA ROZGRZANYM SILNIKU
WITAM
Mam taki problem - troszkę poczytałem na forum ale większość rożni się troszkę od mojego problemu który wygląda tak:
Autko jak jest zimne to chodzi bez problemów, przejadę kilka kilometrów i jak tylko temp. wskoczy trochę to się zaczyna: szarpie i dławi się. Wymieniłem czujnik temp płynu chłodzącego ale niestety nadal jest to samo.
Dodam że auto trochę gorzej zapala rano, gaśnie jak np. zatrzymuję się na światłach - ogólnie jak się zatrzymuję to ma tendencję do gaśnięcia - wcześniej tego nie było.
Tak samo się dzieje na benzynie i na LPG
Proszę o jakieś porady zanim zedrą ze mnie mechanicy.Kolor: czerwień rajdowa
Model: GLX
Silnik: 1,6 AEE z LPG
UPro520XL + A1500
-
-
Tak skanowałem - właśnie miałem dopisać bo przedtem zapomniałem.
Na silniku znalazło 5 blędów:
1249
1250
1251
1252 - te 4 to raczej przez instalacje LPG, ponieważ na benzynie ich nie ma
00609 Wyjście zapłonu 1 - tego to już nie wiem.Kolor: czerwień rajdowa
UPro520XL + A1500
Komentarz
-
-
Z błędu 00609 wynika że padł Ci moduł zapłonowy albo cewka. W sumie nie ma różnicy bo moduł wraz z cewką tworzą jeden zespół. Nie da się ich oddzielenie wymienić w Twoim silniku.
Miałem już kilka przypadków że gdzy cewka padła to samochód pracował ok gdy był zimny a jak złapał troche temp to zaczynał świrować albo gasł całkowicie i nie chciał odpalić aż nie ostygł.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Działo mi się tak samo w takim samym silniku jak Twój. Cewki jeszcze nie wymieniłem ale przeczyściłem moduł przepustnicy ponoć kilka kabelków było zaśniedziałych może pomoże choć jeszcze nie wiem bo nie jechałem w dłuższą trasę tyle co po mieście. Jak coś zrobisz daj znać pozdrawiamJest 1.4 TSI Elegance Blue Race 18' Golus
Mój błękitny Skarb!
Komentarz
-
-
Veetec,
Do silnika 1.6 AEE od 80zł (zamiennik) do 185zł (oryginał).
A do Twojego silnika 145 zł (oryginał).
Ceny wziąłem z www.skodaczesci.plRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
Ja założyłem oryginał używany - mechanik miał taki i powiedział za to 70 zł, narazie jest założony ale nie przykręcony - umówiłem sie na wtorek i mi to przełożą więc dokładnie z kasa jeszcze nie wiem jak będzie.
PozdrawiamKolor: czerwień rajdowa
UPro520XL + A1500
Komentarz
-
Komentarz